Акция за дрогирани шофьори във Варна (Видео)

Акция за дрогирани шофьори във Варна (Видео)

Все повече шофьори сядат зад волана след употреба на наркотични вещества. Данните са от сектор „Пътна полиция“ във Варна. Близо 80 водачи са дали положителна проба за наркотици от началото на годината досега. За същия период през 2020-а година те са били около 50.

Притеснителен е фактът, че дрогираните шофьори обикновено са на възраст между 18 и 25 години. От началото на годината досега установените случаи са 30.

„От 25 до 30 години – 15 лица, от 30 до 40 бройката намалява на 12, а над 40 има установени 20 лица. От тези всички 76 лица, от началото на календарната година, са установени 6 дами, управлявали автомобили след употреба на наркотични вещества“, заяви Димитър Дреков, инспектор в „Пътна полиция“-Варна.

Акцията на полицията се проведе на един от големите варненски булеварди. На произволен принцип бяха спрени няколко автомобила. Не всеки водач обаче се проверява за наркотици.

При днешната акция са спрени 49 автомобила, проверени са 52-ма шофьори. Нередовни документи са единствените установени нарушения.

Акции на „Пътна полиция“ за наркотици се провеждат в цялата страна, а целта им е превантивна.

Източник: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *