Бил Гейтс вече е разведен мъж

Снимка: БГНЕС/Архив

Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс официално вече е свободен мъж и разводът със съпругата му Мелинда вече е напълно финализиран, съобщи Business Insider, като се позова на съдебни доклади.

Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че се развеждат, в началото на месец май т.г. Съдебният процес, при който бракът беше разтрогнат, ще влезе в историята като най-скъпият. Предходният подобен „рекорд“ бе поставен от бившата съпруга на основателя на „Амазон“ Джеф Безос – Макензи Безос.

Гейтс е един от петте най-богати бизнесмени в света, като богатството на семейството му се оценява на 130 милиарда долара.

65-годишният основател на „Майкрософт“ и 56-годишната Мелинда обявиха развода си с туитове след 27 години брак. Тогава стана ясно, че Мелинда е започнала да се консултира с бракоразводни адвокати още през октомври 2019 г. Това е по същото време, когато „Ню Йорк тайм“ разкри, че Бил се е срещал няколко пъти с Джефри Епщайн, който се самоуби в затвора миналата година, докато чакаше съдебен процес относно обвиненията в трафик на секс.

Друг източник каза, че новините за развода на двойката не са „изненада“, тъй като връзките на Бил с Епщайн са били „основата на раздора“ в брака им.

„Всяко приятелство с Епщайн е повод за скандали с Мелинда. Няма начин Мелинда да е искала той да прекарва времето си с Епщайн.“

Друг вътрешен човек твърди, че Мелинда се е борила с решението си да се разведе с Бил заради строгата си римокатолическа вяра и се надява да получи анулиране от Ватикана, след като гражданският им развод бъде финализиран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *