Благоевградчанин след пожара: Изгоря най-хубавата сграда (Видео)

Благоевградчанин след пожара: Изгоря най-хубавата сграда (Видео)

Огнен ад в центъра на Благоевград. Пожар обхвана емблематичната сграда „Купола“. Близо 5 часа пожарникари се бореха с огнената стихия, а живеещите в близост хора бяха евакуирани, съобщава BG ON Air.

Малко след като и последните посетители от двете дискотеки в „Купола“ си тръгват, голям пожар обхваща сградата. Хората, живеещи в близост, подават сигнал на 112.

„Дойдоха две, три пожарни и по-късно тази, която е със стълбата. Тя е имала явно проблеми с водата, защото доста вода изхвърлиха“, разказа Александър Костов.

Сградата е емблематична за града. Намира се в центъра, а в нея се помещават две дискотеки, банка и магазини.

5 часа пожарникари се бориха с огъня и евакуираха хора.

„Към момента тук има 6 пожарни автомобила и около 20 служители на РС в Благоевград. Пожарът вече е овладян, не се разпространява. Срещаме малко трудности по доизгасяването. Горят подпокривни пространства, които са обшити плътно с ламарина и се налага къртене“, посочи директорът на РД ПБЗН – Благоевград Георги Пармаков.

Щетите се огромни, но жилищните сгради спасени. Хората, обаче остават притеснени.

„Само едно нещо ще кажа, тук се нуждаем от хеликоптер. Да се търси марихуана по Петрич – хеликоптер има, а хеликоптер да се изгаси пожарът – няма. Най-хубавата сграда изгоря в Благоевград“, каза благоевградчанин.

Освен помещенията в горящата сграда, щети има и по тези в района. Повечето от тях са наводнени.