Вижте новият бургаски катамаран „Burgus” (Снимки)

Вижте новият бургаски катамаран „Burgus” (Снимки)

Новият общински кораб носи името „Бургус“ (“Burgus”). Даде му го Стефани Кирякова, олимпийска шампионка по художествена гимнастика от тазгодишната олимпиада в Токио. Малко след 12.00 часа грацията разби в носа на катамарана традиционната бутилка с шампанско и му пожела да пътува по морета и океани, а водата, слънцето и вятърът да бъдат винаги благосклонни към него.

Плавателният съд е създаден от варненската фирма за малотонажно корабостроене „Галера 07“. Той е дълъг 20 метра и може да вози до 100 пътници. Изключително мореходен е дори при високи вълни, коментираха за Дарик специалисти по морско дело. Той ще поддържа редовна линия от Морска гара до остров Света Анастасия, пристанището в Сарафово, лодкостоянката в Крайморие и тази в рибарското селище Ченгене скеле.

Чуйте в звуковия файл по Дарик последователно заместник-кметът по Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина, областния управител професор Мария Нейкова и олимпийската шампионка Стефани Кирякова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *