В Шабла първи ще посрещнат Джулая

Снимка: Wikipedia

Посрещането на Джулая по крайбрежието вече се приема за нещо нормално. Буквално навсякъде, където мястото позволява, а и да не позволява, ще има ранобудници, които ще очакват първия юлски изгрев. Всъщност, първо, слънчевите лъчи ще огреят фарът на Шабла и Шабла. Защото това е най-източната точка на страната. И там за поредна година ще се потопят първи в магията на първия юлски изгрев.

Така че всички онези, които са на брега край Шабла първи ще чуят незабравимата „Джулай Морнинг“ на Юрая Хийп. Там ще бъде и Десисислава Донева.

„Това не е просто да посрещнеш поредното слънце. Защото, както всички знаем, в годината има поне 365 изгрева. Това е нещо като обещание, което даваш пред самия себе си, че ще имаш това време, че ще си даваш това време, че ще бъдеш част от нещо, което те прави щастлив, да бъдеш сред природата, че ще си даваш възможността, да се пречистиш, да започнеш отначало, че ще си дадеш лятото. Това е преди всичко лято на душата.“
Часът и мястото на срещана отдавна са ясни – къмпинга край Шабла точно в 0 часа. Повече от пет-часов концерт и накрая най-чаканият изгрев – този на 1 юли.

Повече чуйте в звуковия файл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *