„Делта“ вариантът: До 40 градуса температура и кашлица със задух (Видео)

„Делта“ вариантът: До 40 градуса температура и кашлица със задух (Видео)

Новите белези на четвъртата вълна от Covid-19 и „Делта“ вариантът са до 40 градуса температура и кашлица със задух. За това информират от Военно-медицинска академия. От болницата допълват, че инфекцията протича по-тежко при възрастните хора.

Коронавирусът продължава да е сериозна заплаха за обществото, макар и с различни симптоми на заболяването. Това съобщават специалистите от Военномедицинска академия, които публикуваха подробности за четвъртата вълна на вируса у нас. Според медиците „делта“ вариантът няма нищо общо с първия вариант, дошъл от Ухан, където основният признак са били загубата на обоняние и вкус. Новите симптоми са:

– Много висока температура – до 40 градуса

– Слабо влияние от атрипиретици

– Кашлица, преминаваща в задух

От лечебното заведение допълват, че има положителни случаи и на имунизирани лица, без оглед на вида на приложената ваксина. Определено при тях не се налага да бъдат хоспитализирани, тъй като заболяването протича много по-леко и в никакъв случай не се стига до дихателна недостатъчност, казват още инфекционистите. И напомнят, че сега е моментът хората да се защитят като се ваксинират, особено тези с онкологични заболявания, диабет и други, при които опасността от тежко протичане е най-голяма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *