Ивелин от Смилян, който няколко пъти се кри в Родопите, се самоуби в София

Снимка: МВР

24-годишният Ивелин Узунов от смолянското село Смилян се самоуби, като скочи от деветия етаж на сграда в София. Младият мъж стана известен с бягствата му в Родопите и последвалите издирвателни акции.

Ивелин Узунов бил на гости при майка си в столицата. Никой не знае какво го е накарало да се хвърли от терасата. Момчето живеело при баща си в Смилян в последните години, преди това е живял в столицата.

Снимка: БТВ

През 2017 година полицията, заедно с хора от селото и доброволци издирваха Ивелин по горите в района. Младежът изчезна на 5 май и беше издирван от стотици хора, следови кучета, полицаи и гранични полицаи, които използваха термовизионни камери и прибори за нощно виждане. Издирването беше най-мащабното правено в региона. Ивелен беше в неизвестност 10 дни, защото се криеше от спасителните екипи. Беше обявен за общодържавно и международно издирване, заради граничния с Гърция район. Откриха го край село Пещера в безпомощно състояние в изоставена плевня. Намери го пожарникар със сестра си и майка си, минавайки наблизо.

Няколко месеца по-късно, през октомври, той отново избяга от дома си, но се върна сам.

В края на септември 2020 година Ивелин отново вдигна всички на крак и беше обявен отново за издирване. За него пак претърсваха баирите полицаи, следови кучета, горски работници, доброволци и близки.

Години наред с момчето работеше психолог, но това не е подобрило състоянието му явно, коментират запознати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *