Индия с инвестиции у нас и завод за стомана край Варна

Индия с инвестиции у нас и завод за стомана край Варна

Индия планира да инвестира 100 трлн. рупии (1,35 трлн. долара) в инфраструктурата си, за да стимулира икономическия растеж и да създаде работни места, заяви премиерът на третата по големина икономическа сила в Азия Нарендра Моди, определяйки националните приоритети по време на Деня на независимостта на страната.

Инвестициите ще бъдат съсредоточени в логистичния сектор на Индия, за да се подпомогне интегрирането на различните видове транспорт на страната, посочва Моди.

„Това ще намали времето за пътуване и ще увеличи производителността на индустрията. Това ще помогне на индийската индустрия да стане глобално конкурентоспособна и да развие бъдещи икономически зони“, добавя той.

Индия планира да привлече инвестиции в производството, за да подпомогне икономиката си след пандемията от коронавирус, докато се конкурира в глобалните вериги на доставка, доминирани от Китай.

„За да може Индия да разчита на себе си, е наложително тя да стане енергийно независима. Индия ще стане енергийно независима до 100-годишнината си от независимостта“, подчерта индийският премиер, цитиран от БНР.

Пътната карта на страната за енергийна самодостатъчност включва превръщането на Индия в глобален център за зелен водород и премахването на въглеродните емисии от железопътния транспорт до 2030 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *