КАТ започва масови проверки по пътищата

КАТ започва масови проверки по пътищата

В края на активния летен сезон и заради поредицата от почивни дни, „Пътна полиция“ впряга целия си ресурс за масов контрол по пътищата в страната. Това стана ясно на брифинг. Фокусът е насочен в две направления – ограничаване на движението на тежкотоварни камиони и контрол на агресивните водачи в пътното движение.

„Утре сме създали организация за засилено полицейско присъствие. Заради очаквания трафик АПИ е въвела заповед за забрана за движение над 12 тона по магистралите „Тракия“ и „Хемус“, съобщи гл. инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция“.

Предприет е нов подход за по-засилен контрол за скоростта. Точките и местата за контрол ще се променят динамично. Целта е да се въздейства над агресивните водачи, добавят още от „Пътна полиция“.

„Тези водачи, които си позволяват да шофират в лентата за принудително спиране. Когато възникне инцидент се образуват километрични колони. Екипи на полицията ще поставят камери в такива случаи, да се заснемат тези нарушители“, разясни още инспектор Лъчезар Близнаков.

Екипи на столичната полиция ще подпомогнат организацията на движението на входно-изходните точки към София.

Петък от 14:00 – 21:00 часа.
Събота от 8:00 – 14:00 часа.
Понеделник (6-и септември) 14:00 – 21:00 часа.

От „Пътна полиция“ отчитат още, че през това лято се е увеличил многократно трафикът на тежкотоварни камиони и гастарбайтери, основно по магистрала „Тракия“. Очакванията са, че в последния от серията почивни дни, 6-и септември, ще има изключително засилен трафик от Гърция към София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *