Превозвачи блокират „Дунав мост“ в знак на протест срещу задръстванията и новите мерки (Видео)

Превозвачи блокират „Дунав мост“ в знак на протест срещу задръстванията и новите мерки (Видео)

Превозвачи от Русе и Североизточна България ще блокират граничен пункт „Дунав мост“ след час. Те протестират заради непрекъснатите задръствания на граничния пункт, както и заради въведените от румънска страна противоепидемични мерки.

Хората вече започнаха да се събират, а опашката от превозни средства е почти 7 км. Това е почти ежедневие за хората в района и изключителен тормоз за близкия град Мартен. Всеки ден е изпитание да преминаваш през този път, изпитание е и за самите водачи на тежкотоварни автомобили, които са принудени на входа на Румъния да чакат понякога по 12, а в редки изключения и по 24 часа.

Собственик на превозвачески фирми разказа в „Денят започва“ на БНТ, че ситуацията е такава от близо 15-20 години.

„Шофьорите висят по десет часа, работното им време свършва на опашката. Лягат, пак наново се редят, десет часа на отиване, десет часа на връщане, за да минеш 100 км да разтовариш в Букурещ и да се прибереш. Новите изисквания, които въведоха румънците, респективно и нашата страна ще ги въведе, са PCR тестове или ваксини, което допълнително усложнява нашия процес на работа“, коментира собственикът.

Той обобщи, че на 20 камиона това са около 4000 лв. разходи на седмица, за да се извади на всички PCR, който важи за 3 дена, затова трябва по два PCR на седмица на всеки, а в това време не може да се задължи никого насила да се ваксинира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *