Присъствено или онлайн ще започне новата учебна година?

Присъствено или онлайн ще започне новата учебна година?

Пристигнаха и насоките на Министерството на здравеопазването, които прецезират н якои от нашите насоки, ние ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15% да бъде границата от болните ученици за преминаване на дистанционно обучение, да бъде 10% и също има някои указания за носене на маски и двете допълнения, които прави Министерство на здравеопазването, са свързани с факта, че този вариант на вируса е доста по-заразен. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.

Проф. Денков каза, че учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако сме в зелената зона, могат да бъдат без маски с решение на педагогически съвет.

„Ако сме в жълта, червена, тъмночервена зона, тогава и учениците от 1 до 4 ще трябва да носят маски“, каза образователния министър.

Предвид факта, че може да се пренася вируса и от ваксинирани хора, образователният министър каза, че и ваксинираните възрастни трябва да носят маски в училищната и предучилищната мрежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *