След гонка и стрелба заловиха мъж, обрал 2 казина в Сливен

След гонка и стрелба заловиха мъж, обрал 2 казина в Сливен

27-годишен мъж, обрал две казина в Сливен, бе задържан след среднощна гонка и стрелба в центъра на града.

Оперативните действия започнали след подаден на 31 август сигнал за грабеж със заплаха, осъществен от игрална зала, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

По-късно били получени още два идентични сигнала. Подателите обяснявали, че извършителят бил маскиран и в два от случаите е използвал оръжие, чийто вид е в процес на изясняване. Според първоначалните данни, при трите случая обирджията успял да отмъкне общо около 2100 лева.

Наред с оперативните действия били организирани заградителни дейности, както и засилено полицейско присъствие в обекти с 24-часов режим на работа в целия град.

В резултат на това, около 3 часа тази сутрин полицейските служители задържали извършителя при опит за нов грабеж, също в игрална зала. В близост до мястото на задържането са намерени маска, ръкавици и оръжие. Тъй като мъжът се опитал да избяга, униформените произвели и изстрели.

Обирджията е на 27 години, от Сливен, с криминалистически регистрации. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Снимка: Булфото, архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *