Талибаните ще представят модел на управление на Афганистан

Талибаните ще представят модел на управление на Афганистан

Съоснователят и фигура номер две в движението на талибаните, молла Абдул Гани Барадар пристигна днес в Кабул за преговори с други членове на движението на афганистанските талибани и с афганистански политически представители. Целта на разговорите ще бъде съставяне на ново афганистанско правителство, предаде Франс прес, цитирана от Дир.бг.

„Той ще бъде в Кабул за срещи с джихадистки представители и политически представители с цел съставяне на инклузивно правителство“, заяви високопоставен талибански представител.

Молла Барадар се върна в Афганистан от Катар във вторник, два дни след като талибаните взеха властта в страната. В Катар той ръководеше политическото бюро на талибанското движение.

Според него новата форма на управление на Афганистан, която в скоро време ще бъде представена, ще е разработена от юридически, религиозни и външнополитически експерти в талибанското движение. Новият модел на управление на страната няма да бъде демокрация според западните разбирания за демокрация, но ще защитава правата на всеки, увери талибанският представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *