Талибаните ще представят модел на управление на Афганистан

Талибаните ще представят модел на управление на Афганистан

Съоснователят и фигура номер две в движението на талибаните, молла Абдул Гани Барадар пристигна днес в Кабул за преговори с други членове на движението на афганистанските талибани и с афганистански политически представители. Целта на разговорите ще бъде съставяне на ново афганистанско правителство, предаде Франс прес, цитирана от Дир.бг.

„Той ще бъде в Кабул за срещи с джихадистки представители и политически представители с цел съставяне на инклузивно правителство“, заяви високопоставен талибански представител.

Молла Барадар се върна в Афганистан от Катар във вторник, два дни след като талибаните взеха властта в страната. В Катар той ръководеше политическото бюро на талибанското движение.

Според него новата форма на управление на Афганистан, която в скоро време ще бъде представена, ще е разработена от юридически, религиозни и външнополитически експерти в талибанското движение. Новият модел на управление на страната няма да бъде демокрация според западните разбирания за демокрация, но ще защитава правата на всеки, увери талибанският представител.