25 нелегални имигранти с двама каналджии са задържани на българо-турската граница

Гранични полицаи от ГПУ-Елхово задържаха каналджия с 12 нелегални имигранти в района на Тополовград. На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на с. Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус „Ивеко“ с водач 60-годишен мъж от Любимец. При проверката в автомобила са установени 12 незаконни имигранти, мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан. Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово.

Образувано е досъдебно производство за каналджийство срещу водача и 12 бързи производства срещу имигрантите за незаконно преминаване на границата под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол.

На 31 юли на главен път I-9, между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач от София. При извършената проверка в товарния отсек са установени 13 нелегални имигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора.

С постановление на Районна прокуратура-Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите.

Всичките 25 нелегални имигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *