1. Home
  2. e-vestnik.bg
  3. Изслушах целия запис… Тези хора са свестни и наистина мислят за България – e-vestnik.bg

Изслушах целия запис… Тези хора са свестни и наистина мислят за България – e-vestnik.bg

0

Радостин Василев обявява, че напуска групата на ПП-ДБ в парламента и вади записи от заседание на парламентарната група и ръководството на ПП. Снимка: БТА

Изслушах целия запис от 4 часа и 37 минути (виж тук в YouTube). До последно! Не крия, че някои неща в него силно ме озадачиха.

1. В него имаше някои наистина скандални моменти, но те не са повече от това, което ни беше пуснато на пресконференцията на Радостин Василев. Всъщност в записа, който той ни пусна, е събрал всички по-спорни моменти от цялата среща. Сега, втрещи ме малко това, че Кирил Петков казва на Деса Атанасова просто „Деси“, при положение, че това „Деси“ го громи на лягане и на ставане, ама те си знаят там.

2. Други неща ме впечатлиха повече обаче… Имах мнение за ПП, че са много зелени и незрели като политици. Но тази среща „от кухнята“ ги обрисува в други краски. Истината е, че те си дават сметка за абсолютно всичко, което ги очаква и на какво могат да бъдат подложени. Просто нямат добър инстинкт за самосъхранение. Те са наясно, че се движат по ръба на бръснача, но въпреки всичко си казват „ще го направим, пък да става каквото ще“.

3. Впечатлението, с което аз лично останах е, че тези хора наистина мислят за България. Това е направо невероятно! Не правят някакви партийни сметки, не целят оцеляване на всяка цена, знаят отлично, че няма да са политически дълголетници, но въпреки всичко искат да изпълнят мисията си: Шенген, Еврозона, премахване на руското влияние от службите, европейски път за България, конституционна реформа.

4. Без да си кривя душата, ще ви кажа, че останах с впечатление, че са много свестни хора. Разбирате ли, те не са на някакво публично мероприятие, не дават брифинги, не знаят, че ги записват и после цяла България ще ги слуша, тонът на моменти е по-неформален, но въпреки всичко личи, че тези хора имат ценности, имат и кауза. Да остана с толкова приятно впечатление от политици не ми се е случвало от доста години. Чак от себе си се изненадах! Особено като се има предвид, че аз съм им голям критик по принцип и въобще не ги жаля в оценките си. Тоз път обаче направо нямам какво да кажа…

5. Смятам, че този запис е удар в десeтката. Сега ПП ще увеличат електоралната си подкрепа. Радостин Василев постига обратен ефект. Направо се чудя това да не е някакъв пиар ход. Много добре се получи!

Но има и негативи… този запис ще развали отношенията им с абсолютно всички партии в парламента, а с немалка вероятност дори с коалиционните им партньори ДБ. За Баце да не говорим. И той ще подскочи няколко пъти, ако изслуша записа. Дори съм сигурна, че ако не беше толкова на зор направо щеше да си оттегли подкрепата от кабинета. Мисля обаче, че може да срещнат проблем да задържат и Габриел в тази позиция, след като и тя изслуша записа.

Засега декларирам, че си връщам назад повечето от обвиненията ми към ПП. Може да не връщам назад всичките си думи, но все пак държа да се отбележи.

– –
От фейсбук-страницата на авторката

Източник: e-vestnik.bg