1. Home
  2. Mediapool
  3. САЩ изпращат на Украйна нов пакет с военна помощ за 325 милиона долара
0

САЩ изпращат на Украйна нов пакет с военна помощ за 325 милиона долара

0

САЩ изпращат на Украйна допълнителна военна помощ за около 325 милиона долара, включително огромно количество артилерийски снаряди и боеприпаси, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изявление на Пентагона.

Не беше съобщено колко точно боеприпаси ще бъдат изпратени на Украйна, но последният пакет прилича на други неотдавнашни доставки, които включваха ракети за високомобилните артилерийски ракетни системи (HIMARS) и гаубици, както и други ракети и противотанкови боеприпаси. Всичко това ще бъде изтеглено от запасите на Пентагона, за да може бързо да се изпрати на фронтовата линия.

По-рано Белият дом съобщи за изпращането на новия пакет, но без да уточнява на каква стойност е помощта.

В понеделник украински официален представител предупреди, че е само въпрос на време страната му да е готова във военно отношение да започне контранастъпление.

Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, заяви в интервю в Киев, че офанзивата срещу руските войски ще започне, когато украинските войски са готови. Той добави, че доставките на бронирани машини и боеприпаси са от ключово значение за началото.

Източник: mediapool.bg