1. Home
  2. CЕГА
  3. „Барселона“ си пожела Меси по случай 27-ата титла
0

„Барселона“ си пожела Меси по случай 27-ата титла

0

„Барселона“ сложи край на 4-годишно чакане и спечели футболната титла на Испания за 27-и път в клубната история. Каталунците триумфираха в Ла Лига четири кръга предсрочно, разгромявайки градския си съперник „Еспаньол“ с 4:2 като гости.

Шампионските голове на ст. „Корнея-Ел Прат“ отбелязаха Роберт Левандовски (11, 41), Алехандро Балде (20) и Жул Кунде (53), а за домакините почетно се разписаха Хавиер Пуадо (74) и Хоселу (90+2). Празненствата на футболистите на „блаугранас“ в дома на вечния враг предизвикаха нахлуване на терена на някои от най-крайните привърженици на „бланкиасулес“, но полицията предотврати стълкновения.

„Да празнуваме победата е хубаво, но разбирам, че не сме у дома и не трябва да бъдем неуважителни. Знам, че е много трудно да се сдържаш, но казах на играчите, че най-доброто, което могат да направят, е да напуснат терена възможно най-бързо“, коментира реакцията на своите футболисти и на противниковите фенове треньорът на „Барса“ Шави Ернандес.

За клубната легенда това е втори трофей като наставник на тима след спечелената през януари Суперкупа на Испания. Титлата за сезон 2022/2023 ще бъде е общо 99-ото значимо отличие във витрината на „Камп Ноу“. На домашна сцена „синьо-червените“ са печелили също 31 пъти Купата на краля, 14 пъти Суперкупата, 2 пъти Купата на лигата и 3 пъти купата „Ева Дуарте“. На международно ниво пък отборът е вдигал още 22 купи, включително пет от КЕШ/Шампионската лига.

„Чувствам се страхотно. Добре свършена работа – добави щастливият Шави, който застана начело на тима в края на 2021 г. – Всичко започна през миналия юли и десет месеца работихме, дадохме жертви. Феновете и клубът заслужават тази титла. Спечелихме шампионата във фантастичен мач. Бяхме страхотни. Работата, която свършихме, не се оценява достатъчно, но това е „Барса“, знам как работи всичко тук. Минах през това, когато бях играч. Спечелването на Ла Лига ни дава увереността , че нашият проект се развива правилно. Имаме още много работа за вършене.“

Може би най-радостната новина за феновете извън тържествените слова по случай титлата дойде от устата на клубния президент Жоан Лапорта:

„Ще направим всичко по силите си, за да върнем Лео Меси обратно в Барселона.“

Босът похвали и изпълнителите на всички нива в клубната система: „Заслужихме тази титла. Спасихме клуба икономически и върнахме радостта на феновете на „Барса,“ като спечелихме важни титли. Не е лесно да спечелиш Ла Лига, шампионатът се печели от най-добрия отбор. Поздравявам всички: играчите, треньорския щаб и феновете. Шави изигра ключова роля, имаме страхотен треньор.“

Ако искате да подкрепите независимата и качествена журналистика в “Сега”,
можете да направите дарение през PayPal

Източник: segabg.com