1. Home
  2. CЕГА
  3. „Рудигейт“ разтресе ПП
0

„Рудигейт“ разтресе ПП

0

В ход е активно мероприятие срещу ПП-ДБ и възможността да се състави правителство. Политици от формацията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и на заседанията на партийните органи.

Всичко това съобщи извънредно Кирил Петков в 20 часа тази вечер, заобиколен от активисти на ПП. „Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел провал на преговорите за съставяне на правителство“, добави той. И още: „Дошло е време разделно. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България“.

Темата бе отнесена до Радостин Василев, депутат от ПП и бивш народен представител в ИТН, която напусна със скандал. Според Петков бившият министър на спорта е емоционално нестабилен политик, използван като инструмент. „Той има нереалистичната надежда да започне свой проект, след като разбра, че няма да бъде предложен за министър на спорта сега“, каза Петков.

По-рано през деня стана ясно, че Василев, наричан още Руди, ще даде в петък пресконференция на движението „Силна България“, на което е учредител. И най-вероятно чрез тази формация ще търси нов политически път. „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“, написа той във Фейсбук. Така недвусмислено показа враждебното си отношение към коалицията с герберите, което даде основание в парламента да се заговори, че на предстоящата пресконференция ще обяви напускане на ПП. Преди изявлението на Петков тази вечер в кулоарите се говореше, че Василев е направил запис на заседанието на Националния съвет на ПП миналата неделя, на което се е обсъждало ротационното правителство. 

„ЩЕ ПОВРЪЩАМЕ!“

Според Кирил Петков утре Радостин Василев, който преди дни се отказа от депутатския си имунитет след искане на главния прокурор, ще пусне “части от фрази, които са верни, но придават различно значение“. Петков цитира някои от фразите, които ще се разпространят чрез манипулация и лъжовни внушения: „Бойко Борисов е само медиен противник“; „Ще изперем Борисов, той е наш приятел“; „Христо Иванов е намерил начин да не се вдига имунитетът на Бойко Борисов“; „Мария Габриел е само жена на мъжа си, не е политически противник“; „Няма да се борим срещу корупцията. Няма да се борим срещу мафията“.

Петков заяви и че са вадени думи от контекст за бъдещи кандидат кметове. „Над десет часа записи са синтезирани в четири минути, за да дадат грешни внушения с цел шантаж и манипулация“, каза съпредседателят на ПП-ДБ. Имало и внушения за политически натиск от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал. Плюс още много лъжи и грубости: „След тези две бутилки ще повръщаме”; „Има ли две бутилки вино?“; „На база нещата, които се случват в България, ще повръщаме”. Идеята на Василев била „да взриви държавата“.

Така в крайна сметка излезе, че най-вероятно внезапната изява на Петков е авансова контра спрямо планираните утрешни действия на Радостин Василев.

Видео от брифинга на Петков: 

НАПРЕД-НАЗАД

Радостин Василев изостави ИТН през юни 2022 г. Ако сега наистина напусне и ПП, излиза, че е изоставил две партии в рамките на по-малко от година.

Ако искате да подкрепите независимата и качествена журналистика в “Сега”,
можете да направите дарение през PayPal

Източник: segabg.com