1. Home
  2. CЕГА
  3. Бербатов: БФС е изключил тихомълком 41 клуба
0

Бербатов: БФС е изключил тихомълком 41 клуба

0

Опозиционерът на сегашното ръководство на БФС Димитър Бербатов обяви, че на последното заседание на Изпълкома (във вторник, 24 май) са били изхвърлени 41 футболни клуба и това е било прикрито за медиите.

„По типичния за това безславно управление безпардонен начин, скришом, Михайлов и компания са изключили нови 41 клуба, членове на БФС. Случило се е на последното заседание на Изпълкома. Без дори да се предоставят имената им и да се разгледат конкретни поводи за изключване на конкретен клуб. А какво да говорим за евентуално предварително съдействие от работните хора в централата за евентуално изчистване на проблеми в клубове в името на българския футбол“, написа Бербатов в профила във Фейсбук на кампанията му „Р-еволюцията е тук“.

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор дори описва как и защо се е случило това: „Тихомълком, с присъщата уж небрежност, а всъщност наглост, Михайлов и приближението му предложили, а членовете на Изпълкома гласували да се изключат 41 клуба.
Зад всичко това прозира едно – при провеждане на нов изборен Конгрес на БФС изведнъж да се окаже, че някои от „неудобните“ клубове са в апокрифния списък на Боби с предварително изключени.
Господа „прозрачни отличници“, защо в решенията от заседанието на Изпълкома не споменавате и дума за изключените клубове? Уважаеми членове на Изпълкома, не ви ли е поне малко гузно, че гласувате изключване от системата на БФС на клубове, без дори да са ви предоставили имената им? Докога ще продължавате лесно и кротко да приемате роля на използвана маша в ръцете на Михайлов и най-близкото му обкръжение за изпълнение на негови схеми, които в същото време доубиват футбола?“

Действително, от съобщението на сайта на БФС за проведеното заседание липсва каквато и да е информация за изключени клубове, затова твърденията на Бербатов не могат да бъдат доказани към момента. Няма и официален коментар от футболния съюз относно поредните обвинения на опозицията.

Ако искате да подкрепите независимата и качествена журналистика в “Сега”,
можете да направите дарение през PayPal

Източник: segabg.com