1. Home
  2. CЕГА
  3. Прокуратурата разследва загадъчно изнудване на Радостин Василев
0

Прокуратурата разследва загадъчно изнудване на Радостин Василев

0

Загадъчна принуда срещу бившия вече депутат от ПП-ДБ Радостин Василев проверява Софийската районна прокуратура. Според съобщението на държавното обвинение от днес то се е самосезирало във връзка с информация в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъплението принуда спрямо депутат от 49-ото Народно събрание.

Светкавично е образувано досъдебно производство за това, че на 25 май 2023 г. в София, Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване, гласи съобщението на прокуратурата. Радостин Василев е единственият народен представител с инициали Р.В. Той изнесе записа от заседанието на ръководството на ПП на 26 май, като анонсира това си намерение на 25 май.

На 26 май Р.В. е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство.

В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде
изпратено по компетентност в Софийската градска прокуратура, допълва районната прокуратура, без да даде никакви подробности по делото.

До момента Василев не е се е оплаквал публично от никаква принуда, като дори не е правил и намек за това. В последните си медийни участия той се афишира като герой с морал. Единствените твърдения на Василев, които могат да се впишат в прокурорския сюжет, са от 26 май – че с него се е свързал лично шефът на ДАНС и му е съобщил, че трябва да бъде охраняван, тъй като има заплаха за живота му. По думите на Василев от ДАНС му е пратена охрана.

Самият Василев се разследва за принуда, заради което и главният прокурор Иван Гешев поиска свалянето на депутатския му имунитет.

Ако искате да подкрепите независимата и качествена журналистика в “Сега”,
можете да направите дарение през PayPal

Източник: segabg.com