1. Home
  2. Спорт
  3. dsport
  4. Официално: Еспаньол иска преиграване на мача с Атлети – Испания – Dsport.bg
0

Официално: Еспаньол иска преиграване на мача с Атлети – Испания – Dsport.bg

0

Еспаньол обяви, че ще оспори мача, изигран в сряда срещу Атлетико Мадрид и ще поиска анулирането му. Двубоят между двата тима завърши при равенство 3:3.

Претенциите на ръководството на „папагалчетата“ са към допуснатия гол, реализиран от Антоан Гризман. Тъй като няма изображение, което напълно изяснява къде се вижда, че топката е преминала линията или не.

Чрез официално изявление Еспаньол осъжда пред комисията по състезанията към Кралската футболна федерация на Испания „наличието на груба небрежност от страна на съдийската група и по-специално от страна на реферите на VAR, назначени от RFEF“. От каталунския клуб заявиха, че „ са нарушени правата на клуба, чувствайки се сериозно ощетени, така че ще продължим, следователно, да оспорим мача, изигран вчера и следователно ще поискаме анулирането и преиграването на двубоя“.

Еспаньол се придържа към факта, че няма изображение, което да показва, че топката „е влязла или не в своята цялост. Нещо повече, всички собствени анализи (на клуба) и на трети страни, до които сме имали достъп, биха показали, за срещу, топката да не пресича голлинията в нито един момент изцяло“.

В изявлението се припомня също, че протоколът VAR се нарушава, „защото коригира арбитражно решение, без да има нито едно убедително доказателство за това. Следователно има подправяне на мача и явна небрежност при прилагането на правилата и в използването на наличната технология, което води до непоправими щети за нашия клуб в резултат на вчерашния мач и следователно в нашата квалификационна ситуация“.

Еспаньол оправдава аргумента си в прецедента, създаден тази седмица със „Случая Винисиус“, когато комисията по конкуренцията се намеси, за да отмени червен картон на играча на Реал Мадрид. „Комитетът разбра, че в действие от този мач използването на технологията и изображенията, налични от реферите на VAR, е било напълно частично, пристрастно и определящо грешката на рефера в оценката на случилото се. Изведено от всичко по-горе, беше решено отнемането на червен картон, показан на играч“.

В Испания нямат спирка, изгониха фен на Еспаньол за фашистки поздрав и обиди към Де Пол

Еспаньол възкръсна от 0:3 и още мечтае за спасение (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS

Източник: dsport.bg