1. Home
  2. Спорт
  3. dsport
  4. Ман Юнайтед хвърли здрав бой на Челси и си осигури място в топ 4, но даде свидна жертва (ВИДЕО) – Англия – Dsport.bg
0

Ман Юнайтед хвърли здрав бой на Челси и си осигури място в топ 4, но даде свидна жертва (ВИДЕО) – Англия – Dsport.bg

0

Манчестър Юнайтед се наложи над Челси с 4:1 на „Олд Трафорд“ в отложен двубой от 32-рия кръг във Висшата лига. Каземиро изведе „червените дяволи“ напред още в 6-ата минута, а до края на първото полувреме Антони Марсиал удвои аванса. Бруно Фернандеш бе точен от дузпа, а Маркъс Рашфорд също реализира през второто полувреме. Жоао Феликс вкара почетния гол за Челси в края на двубоя. Крилото на Манчестър Юнайтед Антони получи сериозна контузия през първото полувреме, като се наложи принудителното му изнасяне на носилка.

След този успех Манчестър Юнайтед си подсигури мястото в топ 4, като се изкачи до 3-ото място във Висшата лига с актив от 72 точки, докато Челси е на 12-а позиция с 43 пункта.

Двубоят започна с натиск от страна на „червените дяволи“. В 6-ата минута Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни статично положение , а Кристиан Ериксен заложи топката и центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Каземиро се измъкна от опеката на Кай Хаверц и прати топката зад Кепа Арисабалага.

Крилото на Манчестър Юнайтед Антони бе изнесен на носилка в 29-ата минута в двубоя срещу Челси. Бразилецът падна на тревата, след като бе съборен от Трево Чалоба в близост до наказателното поле на Челси. Маркъс Рашфорд влезе принудително мястото на Антони.

Голям удар по Манчестър Юнайтед преди финала за ФА Къп

Люис Хол центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 32-рата минута, а Кай Хаверц засече с глава, но топката премина покрай левия страничен стълб.

Люис Хол излезе на чиста позиция в 43-ата минута и имаше възможност да изравни, но ударът му бе блокиран от бранител на Манчестър Юнайтед.

Джейдън Санчо навлезе в наказателното поле на Челси с дрибъл и точно преди Кепа Арисабалага чукна топката за Антони Марсиал, който реализира в опразнената врата, за да удвои преднината на Манечстър Юнайтед в петата минута на добавеното време на първото полувреме.

Натискът на Манчестър Юнайтед продължи и през втората част. В 47-ата минута Бруно Фернандеш шутира от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, намирайки Кристиан ериксен на чиста позиция пред Кепа Арисабалага. Датчанинът изпревари топката и се опита да отправи удар с пета, но испанският страж на Челси извади топката от голлинията в 52-рата минута.

Бруно Фернандеш се справи с Уесли Фофана и тръгна да навлиза в наказателното поле отляво, когато бе спънат в гръб от бранителя на Челси. Така Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни дузпа в 72-рата минута. Капитанът на „червените дяволи“ се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и реализира за 3:0.

Уесли Фофана се опита да комбинира с Трево Чалоба в собственото си наказателно поле, а Бруно Фернандеш отне топката, след което подаде за Маркъс Рашфорд, който прокара топката между краката на Фофана, след което опъна мрежата на Челси за четвърти път в 78-ата минута.

Алехандро Гарначо навлезе в наказателното поле на Челси чрез дрибъл в 85-ата минута и шутира, топката рикошира в гърба на Трево Чалоба и рикошира в напречната греда.

Челси все пак стигна до почетното попадение в 89-ата минута, когато Хаким Зиеш подаде за Жоао Феликс, който хвана топката от центъра, след което размина защитата на Манчестър Юнайтед, за да прати топката в долния десен ъгъл.

Във втората минута от добавеното време Маркъс Рашфорд получи топката на границата на наказателното поле и шутира от там, но Кепа Арисабала отрази.

Ман Юнайтед чака катарските милиони и прави английски требъл на трансферния пазар

Мейсън Маунт иска на ‘‘Олд Трафорд‘‘

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS

Източник: dsport.bg