1. Home
  2. Спорт
  3. dsport
  4. Най-щастливото сбогуване на Барселона – Испания – Dsport.bg
0

Най-щастливото сбогуване на Барселона – Испания – Dsport.bg

0

Барселона се сбогува със сегашния „Камп Ноу“, Серхио Бускетс и Жорди Алба с убедителна победа с 3:0 над Майорка. Ансу Фати вкара два гола, а Гави добави един в двубоя от 37-ия кръг на Ла Лига. 

Тимът на Шави Ернандес поведе в резултата още в 1-ата минута. Гави сервира топката на Ансу Фати, който засече топката в опразнената врата за 1:0. 

В 13-ата минута Амат Диедиу извърши грубо нарушение срещу Алехандро Балде. Първоначално футболистът на Майорка получи жълт картон, но след преразглеждане с ВАР, му бе изваден червен такъв. Балде пък бе заменен от Сержи Роберто. 

Защитник на Барселона е аут за 2 месеца

В 24-ата минута каталунците удвоиха преднината си. Ансу Фати върна към Френки де Йонг, той подаде към Левандовски, а полският национал чукна топката към Фати и десетката на Барса се разписа за втори път в мача. 

В края на първата част Фати имаше нов шанс да вкара, но силният му изстрел, насочен под гредата, бе отразен от Доминик Грайф. 

В началото на втората част Жул Кунде можеше да отбележи, но топката се отби в напрлечната греда при изстрела му с глава в 479-ата минута. 

В 54-ата минута защитник на гостите се намеси решаващо, след като Усман Дембеле отправи удар с глава отблизо. 

В 70-ата минута и Гави записа името си сред голмайсторите. Младокът получи пас от Усман Дембеле и с плътен изстрел почти от границата на наказателното поле се разписа за 3:0. 

В 81-ата минута „Камп Ноу“ се изправи на крака, за да изпрати Жорди Алба, който бе заменен от Маркос Алонсо в последния му домакински мач с екипа на каталунците. Същото се случи и четири минути по-късно при излизането на Серхио Бускетс. 

Част от зрителите на митичния стадион бе и българският талант Мартин Георгиев, който е част от „Ла Масия“. 

„Светата троица“ свободни агенти, която идва на „Камп Ноу“

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS

Източник: dsport.bg