1. Home
  2. Технологии
  3. Nixanbal
  4. Наближава премиерата на Google Pixel Fold и Pixel 7a, сгъваемият ще струва $1799

Наближава премиерата на Google Pixel Fold и Pixel 7a, сгъваемият ще струва $1799

0

Тази година ще бъде особено интересна за хардуерния бизнес на Google, като съвсем скоро се очаква компанията да представи няколко нови устройства. Включително първия си смартфон със сгъваем дисплей Pixel Fold, за който вече знаем премиерната дата и цената.

Google ще организира конференцията си за разработчици Google I/O през май и тъкмо тогава се говори, че ще се състои анонсът на цял куп нови продукти. Google Pixel Fold и бюджетният модел Pixel 7a са две от по-интересните задаващи се устройства, но заедно с тях ще видим и Pixel Tablet, твърдят слуховете. Някои може вече и да са забравили, че преди точно една година, на Google I/O 2022, беше повдигната завесата над таблета, но все още го очакваме.

Джон Просър сега съобщава, че на 10 май компанията ще представи Pixel Fold, като предварителните му продажби в Google Store ще започнат още същия ден, а при партньори – от 30 май. На пазара устройството ще бъде едва в края на юни – на 27-ми, а цената му ще бъде $1799, твърди източникът.

Google-Pixel-7a

Смартфонът от среден клас Pixel 7a също ще дебютира на 10 май и ще може да се поръча веднага, като доставките и продажбите във физическите магазини започват от следващия ден. Цената на този модел ще бъде $499, което ще бъде с $50 повече спрямо стартовата на Pixel 6a. Google Pixel 7a ще се предлага в четири цвята – Charcoal, Snow, Sea (светлосин) и Coral (ексклузивен за Google Store).

Според Просър производството на миналогодишния Pixel 6a няма да бъде преустановено, така че Google изглежда ще заформи доста богато портфолио. 

На 10 май Google може да представи и таблет, а есента очакваме и традиционните флагман смартфони в основната им серия – Pixel 8 и Pixel 8 Pro. 

Източник: nixanbal.com