1. Home
  2. Технологии
  3. Nixanbal
  4. Xiaomi 13 Ultra все пак ще се появи в Европа, а очакваната цена е 1499 евро

Xiaomi 13 Ultra все пак ще се появи в Европа, а очакваната цена е 1499 евро

0

Xiaomi вече лансира флагман серията си 13 в Европа, а малко по-късно обяви и премиум модела Xiaomi 13 Ultra. Дни по-късно в ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal.com Красимир Дацов от Xiaomi България сподели, че устройството не се очаква в България, но сега различни източници твърдят, че Ultra все пак ще има. Поне на някои места в Европа. Цената обаче няма да зарадва феновете. 

Xiaomi 13 Ultra е интересен поради редица причини, като е не само най-функционалният смартфон на Xiaomi досега, но и един от най-впечатляващите на пазара изобщо. Апаратът има четири 50 МР камери, една от които с 1″ сензор и променлива бленда, а друга с 5х оптичен зуум. Екранът му е със супер висока пикова яркост от 2600 нита, чипсетът е актуалният Snapdragon 8 Gen 2 с до 16 GB RAM + 1 TB вградена памет и 5000 mAh батерия с 90 W бързо зареждане. 

Xiaomi 13 Ultra

Всичко това поставя Xiaomi 13 Ultra най-високо в портфолиото на китайската компания, като според един източник цената му в Европа ще бъде 1499 евро, или близо 3000 лв. Конфигурацията, с която ще се предлага моделът, ще включва 12 GB RAM + 512 GB вградена памет, а наличните цветове ще бъдат черно и зелено.

Не се посочва конкретна дата за европейския анонс, но се очаква това да се случи „скоро“. 

Всичко това, разбира се, все още не е официална информация, така че имайте едно наум за премиерата и цената на Xiaomi 13 Ultra в Европа. За България продължаваме да нямаме никакви индикации за евентуално лансиране на телефона.   

Източник: nixanbal.com