Wizz Air стартира полети до Лондон, Дортмунд и Меминген от летище „Пловдив“

Авиокомпанията Wizz Air стартира полети от и до Пловдив. От началото на ноември операторът ще лети до Лондон, Дортмунд и Меминген. Полетите Пловдив – Лондон ще бъдат три пъти седмично, а до Дортмунд и Меминген два пъти.

Добавяйки Пловдив към портфолиото си, превозвачът се надява да допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на града с новите дестинации, създавайки и нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея сектори.
Цената на билетите е 39 лева.

Миналата седмица летището в Пловдив подписа договор с другата нискотарифна компания Райн еър за полети от и до Дъблин.

Преговорите за новите полети са водени от октомври 2019 от Спас Шуманов, който доскоро беше изпълнителен директор на летище Пловдив, а сега е член на Съвета на директорите.

Пандемията забрави процесите за развитието на летище Пловдив, коментира Шуманов и подчерта, че споразуменията са постигнати без поемане на допълнителни ангажименти, стимули или участия на фондове. „Общината дори не знаеше, че се водят тези разговори“, подчерта той.

Продължават преговорите и с трети нискотарифен превозвач – Изи джет, като ковид пандемията също е забавила провеждането им.

С новите пет дестинации летище Пловдив ще бъде стабилно, каза Спас Шуманов и добави, че „оттук – нататък каквито и магарета да сложат да управляват летище „Пловдив“ няма да има никакви проблеми“.

Той се надява, че и авиокомпании, които са национални превозвачи, ще започнат да оперират от летище Пловдив. /бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *